Steampunk helm

Een vriend vroeg me voor een Larp event ( live action roleplay ) met een Steampunk thema om enkele items te maken die ze als props konden gebruiken.  Eén van deze items was een ‘steampunk’ helm.  Het idee achter de helm was dat deze een steampunk equivalent was van een EEG-meter, gebruikt door een bekende psycholoog.  De helm zou dan gekoppeld worden met een meetinstrument, maar daarover meer in een andere post.

Ik ben vertrokken van een veiligheidshelm ( van iemand gekregen ) en ben dan begonnen met elementen uit mijn ‘dit-kan-ik-ooit-wel-gebruiken’ doos toe te voegen om een leuk design te vinden.

Eens besloten wat er allemaal gebruikt ging worden, begon het plak/boor/vijs werk.  Uiteindelijk heb ik vilt gebruikt om via de binnenzijde het masker vast te zetten.  Bovenaan de helm was een beetje ruimte waarin ik een arduino stak om de leds aan te sturen.  Als het niet knippert is het niet goed genoeg, hé 🙂

Na een laag verf en wat extra verwering kon ik de arduino programmeren.  Om het geheel af te werken zijn er nog twee oorstukken toegevoegd en een doek bedekt de rest van het hoofd.

Een zeer leuk project, en de reacties waren een goede beloning…
En het ziet er spectaculair uit als je iemand de helm ziet dragen, maar met de lichtjes in de bril was het nog spectaculairder om de drager te zijn… alsof het echt een beetje werkte 🙂

En dan natuurlijk de helm in actie…

In een verdere post beschrijf ik het ‘controle-apparaat’.

Comments are closed.