Crawlerbot

Vanaf het eerste moment dat ik in de RC-community Rock Crawlers heb leren kennen was ik totaal gefascineerd door het mechanisme van deze krachtige en flexibele RC auto’s.  En wat kan ik dan anders doen dan daar een robot van maken?

Het project op zich was vrij simpel.  Ik wou de sturing vervangen met een Arduino Yun en een 6-dof accelerometer, en een camera systeem toevoegen.  Ik heb toen een goedkope dashcam gekocht, een Conrad Rock Crawler ( fantastisch ding trouwens ),  en ben daarmee aan de slag gegaan.  Om een stabiel platform te hebben voor de electronica het ik de voet van een oude ventilator gebruikt, wat me een mooi werkvlak gaf.  En het zag er meteen ook lekker cool uit 🙂

De sturing moest op twee manieren gebeuren: enerzijds wou ik de oorspronkelijke afstandsbediening via radio kunnen beruiken, anderzijds wou ik ook WIFI kunnen inzetten.
De Arduino Yun gaf de Wifi mogelijkheden, en via interrupts op de Arduino kon ik het PWM signaal vanuit de ontvanger inlezen.  Op deze manier had ik beide.

Als afwerking voegde ik nog twee servo’s toe die de dashcam konden sturen, zodat de bot kan rondrijden.  Via een kleine FPV antenne kon ik het videosignaal dan over afstandelijken op een scherm.  En de 6dof sensor ?  Well, euh, die werkte perfect maar had niet zoveel nut 🙂  Maar we hebben hier dan ook weer eens mee gewerkt…

Comments are closed.