Steampunk psychic spectrometer thing

Naast de steampunk helm was er natuurlijk ook een steampunk psychic spectrometer gizmo ding nodig… vanzelfsprekend nietwaar?  Het ding moest het rollenspel ondersteunen, dus ik besloot een draaiknop toe te voegen die de effecten steeds hectischer kon maken.  Het systeem had een hele lijst aan features: een speaker gekoppeld aan een MP3 loop met geluidseffecten (elektriciteit), leds her en der om verschillende atmosferen te kunnen creëren, twee wijzers die aanduidingen gaven op wijzerplaten met potjeslatijn, een plasmabol gekoppeld aan een relay en twee leidingen met ‘tactiele’ handvaten waar trilmotoren inzaten (om de vrijwillige slachtoffers eens goed te doen verschieten).

Alles was gestuurd met een Arduino pro mini (mijn toenmalige favoriet) en omdat het geheel op verschillende plaatsen ingezet moest kunnen worden was er een batterijpak voorzien met een enorme lading aan AA batterijen.  En desnoods kon je het geheel ook in het stopcontact pluggen… hoewel dat natuurlijk het ‘steampunk effect’ breekt.

Hier een kort filmpje van het geheel in werking… (sorry voor de achtergrondmuziek)

 

Wat je in het filmpje niet ziet is de draaiknop waar je de verschillende effecten kon opdrijven.  Dit was een gewone potentiometer gekoppeld aan een analoge ingang van de arduino, met een ‘case’ verdeling gebaseerd op de gemeten waardes.

 

Comments are closed.