Humanoid Robot eerste tests

Een tijd geleden geraakt ik gebeten door humanoid robots, en ben ik begonnen met een reeks tests om er ééntje te maken.  Dit project heeft vele iteraties gehad, maar hier geef ik enkele beelden van de eerste tests.

Bij deze eerste test was ik vooral op zoek naar een compact systeem om een torso te kunnen maken dat 3 bewegings vrijheden aankon.  Ik gebruikte hiervoor 9G mini servo’s en een Arduino om de servo’s te controleren.  De setup was zeer geslaagd, maar vereist dat de finale constructie zeer rigide ineen moest zitten; dus geen speling op de gewrichten.  Hier had ik op dat moment nog geen oplossing voor, maar de constructie van de mechanismen is iets dat ik in latere projecten zeker heb kunnen gebruiken.

Een verdere test ging over de structuur voor de poten/benen.  Ik ben nogal gefascineerd door de structuur van ‘teenlopers’ – zoals vogels en dino’s – en heb met lego componenten geprobeerd een aanvaardbare setup te vinden.  Dit was minder geslaagd aangezien er veel te veel speling was op de onderdelen en de controler (een ssc32 kloon) te groot was in verhouding tot de poten.  Een wobbelding… Niettemin was het wel leuk om weer eens met lego te spelen 🙂

Beide projecten hebben geresulteerd in betere versies, die in verdere posts worden aangehaald.

Comments are closed.